Stefan Ene

Image Description Goes Here.

Du gissade rätt och mer information om min alternativa "karriär" hittar du på smaklosa.se som är en annan sajt som jag sköter.

Mer om mig


Jag har varit involverad i de flesta aktiviteter relaterade till GIS och kartografi på institutionen för Kulturgeografi Stockholms universitet men det börjar bli dags att göra annat.

Jag har arbetat med GIS och kartografi sedan långt tillbaka på 1980-talet i olika projekt och som lärare och har gedigen erfarenhet av de flesta mjukvaror inom detta område (Mapinfo, ArcGIS, Idrisi och QGIS bland annat).

Jag har också varit involverad i att etablera ett GIS-labb vid Gaborone University i Botswana ("från gård till bord") och producerat GIS/Kartografimjukvara för gymnasiet samt studentlitteratur för universitetsnivå.

Jag är även ansvarig för Idrisi Resurcecenter i Sverige ett litet tag till men jag har överenskommit med Clark University att föra över detta till Uppsala universitet eftersom jag har duktiga tidigare studenter som nu är verksamma där och som är villiga att ta över stafettpinnen.
Mer information om detta världen över på https://clarklabs.org/resource-centers/